І Ми Там Були... або Наші Дороги
Пропоную залогуватися Smile
І Ми Там Були... або Наші Дороги

Цей форум створено для обговорення наших подорожей та подорожей добрих людей. Форум блогу http://nashidorogy.blogspot.com/. Всі повідомлення форуму захищені законом Про авторське право... http://nashidorogy.ukrainianforum.net/forum-f13/tema-t66.htm
 
ФорумФорум  КалендарКалендар  ДопомогаДопомога  ЗареєструватисьЗареєструватись  Вхід  
Влаштовуєш спортивні заходи, розкажи про це!
Слідкуйте за нашими новинами у VK.com та FACEBOOK

Частка | 
 

 Секрети туристки-господині

Попередня тема Наступна тема Донизу 
АвторПовідомлення
amerlin
Мандрівник
Мандрівник
avatar

К-ть повідомлень : 123
Дата регистрации : 21.04.2010
Звідки : Вінниця-Павлівка
Настроение : файний

СтворюватиТема: Секрети туристки-господині   Ср Бер 16 2011, 13:37

Привіт всім представницям туристкам. Пропоную в цій темі ділитись різними кулінарними секретами, рецептами того, що готували в мандрівках, кулінарні хитрощі, наприклад, щоб каша не підгоріла чи щось в такому духові. Хто що незвичного готував і при яких умовах це відбувалось.
І так доручаємо нашим мужнім туристам гострити ножі і вперед нарізати кулінарні шедеври Бівак
На початок Донизу
amerlin
Мандрівник
Мандрівник
avatar

К-ть повідомлень : 123
Дата регистрации : 21.04.2010
Звідки : Вінниця-Павлівка
Настроение : файний

СтворюватиТема: Re: Секрети туристки-господині   Пт Бер 18 2011, 10:01

от з нового.
Всі ми чули чи навіть готували, а потім в подальшому використовували сушене м'ясо (хоча останнім часом багато хто переходить з сушки на виварювання в салі- така собі альтернатива тушонці). А от рибу ніхто не пробував сушити? Багато хто не вживає м'яса з тих чи інших причин (чула навіть, що в тваринному м'ясі є речовини, що призводять до передчасного старіння).
Так от пропоную рецепт сушіння риби:
Купувати потрібно обов'язково філе нежирної риби (наприклад хек), оскільки жирна риба буде дуже довго сушитись. (Говорять очевидці, що ледь не вдвічі довше ніж м'ясо). Якщо м'ясо потрібно різати, то філе достатньо добре рветься на невеликі тонкі кусочки руками. Сушити найкраще в сушилці для фруктів/ овочів. Мясо сушиться приблизно 8 годин при 90 градусах Цельсія. Риба орієнтовно так само,хоча структура м'яса м'якша. Можна і в духовці сушити, але потрібно слідкувати,щоб продукт не дуже потемнів, чи сушити з привідкритою дверцею. Хек усушується приблизно в 9 разів.
Після того, як риба висушилась, можна її поламати на дрібніші кусучки чи перемолоти у фарш.
Під час фасування потрібно не забути посолити висушену рибу, щоб вона забрала лишню вологу (1 столова ложка на 1 кг висушеної риби). Під час готування даний продукт класти безпосередньо в холодну воду і незабувати, що вона уже посолена, щоб потім не переборщити із спеціями.

Така собі альтернатива банкам з сардинами і кількою. Сама не пробувала ще сушити, якось не доводилось, оскільки переважно м'ясоїди були в походах, але можливо комусь пригодиться.
На початок Донизу
TroyChick
Мандрівник
Мандрівник
avatar

К-ть повідомлень : 156
Дата регистрации : 19.06.2010
Звідки : Vinnytsya

СтворюватиТема: Re: Секрети туристки-господині   Пт Бер 18 2011, 14:40

хммм, дуже цікаво і корисно.

мені ще не доводилось займатися сушінням продуктів у похід)))
На початок Донизу
Спонсируемый контент




СтворюватиТема: Re: Секрети туристки-господині   

На початок Донизу
 
Секрети туристки-господині
Попередня тема Наступна тема На початок 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
І Ми Там Були... або Наші Дороги  :: Життя-буття :: Посиденьки-
Перейти до: